Skip to main content

Over Roosjen & van der Laan

Linda Zweers – Roosjen

Mijn kapperscarrière begon in 1996, toen ik mijn kappersdiploma haalde. Eigenlijk ben ik gelijk aan de slag gegaan in het onderwijs. In Emmen gaf ik in eerste instantie les aan het MBO. Later kreeg ik ook uren om les te geven aan het VMBO (uiterlijke verzorging). Ik haalde mijn lesbevoegdheid maar heb altijd geloofd in een goede combinatie van lesgeven en parktijkervaring opdoen. Uiteindelijk werkte ik zowel in een salon en gaf ik les op het MBO en het VMBO. De droom om een eigen salon te openen bleef en ook die heb ik nageleefd. Maar na 12,5 jaar heen en weer reizen tussen Gelderland en Drenthe, heb ik uiteindelijk fulltime gekozen voor het onderwijs. Op dit moment werk ik 1 dag in de week op de MBO Kappersopleiding en 4 dagen op het VMBO in Apeldoorn waar ik 2 dagen projectleider ben van het Praktijk gerichte programma voor GL en TL. Ik hou van ondernemen, de hectiek en uitdaging van nieuwe plannen ontwikkelen en het kappersvak. In Reis door de Zorg komen al deze elementen samen!

Jessica Trip – van der Laan

Acht jaar geleden heb ik, nadat ik jaren als begeleider van kinderen en jongeren met gedragsproblematiek heb gewerkt, de overstap gemaakt om als docent Zorg & Welzijn aan de slag te gaan op het vmbo. Tijdens de lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn kwam ik erachter dat ik het schrijven en maken van lesmateriaal leuk vind. Opdrachten zinvoller, leuker en beter laten aansluiten bij de belevingswereld van de leerling dat is mijn doel. Daarbij vind ik het contact met het MBO voor de doorlopende leerlijn vanaf het vmbo erg belangrijk. Ik probeer de lijnen daarom kort te houden met mijn collega’s uit het andere werkveld. Met Reis door de Zorg kan ik mijn visie op onderwijs tot leven laten komen!

Chat openen
Hallo! Waarmee kunnen we je helpen?